Stad wordt geheel roze geverfd

Icoon Opmerkelijk Er zijn veel maatregelen te bedenken om criminaliteitcijfers, rebellenaanvallen en sociale onrust aan te pakken. Het klinkt logisch om meer politie- of legereenheden te sturen of een stad economisch te verbeteren. Maar het stadje Aurangabad in India pakt het heel anders aan: vrijwel elk gebouw in de stad wordt roze geverfd. Daardoor hoopt de stad zou de criminaliteit en de moraal van de mensen in de stad moeten verbeteren.

Aurangabad behoort tot de armste steden van India. De gemeente van de stad weet niet meer wat te doen tegen de toenemende rebellenaanvallen in de stad en heeft daarom besloten tot deze vreemde maatregel. Alle publieke gebouwen en tachtig procent van de privÚgebouwen in de stad zijn momenteel al roze geverfd: de overige twintig procent moet voor het einde van volgende week ook roze zijn.

Een woordvoerder van de gemeente vindt roze een ideale kleur. "Welke kleur beter dan roze symboliseert een goed humeur, een kalme blik en goede gevoelens? Roze laat ook gemeenschappelijke vriendschap en harmonie zien". Of de criminaliteitscijfers al lager zijn is nog niet bekend.Stad wordt geheel roze