Abseilers Greenpeace beklimmen ministerie

Icoon Milieu De politie heeft donderdagochtend vijf actievoerders van Greenpeace gearresteerd. De actievoerders hadden het ministerie van VROM in Den Haag beklommen en hadden daar een groot spandoek tegen kernenergie opgehangen. Dat heeft de politie gemeld.

Vijf actievoerders hebben het ministerie beklommen. Twee zaten er op het dak, drie anderen hingen aan kabels langs het gebouw. Ze hingen een spandoek op van 10 bij 10 meter groot. Deze bevatte de tekst "Dit ministerie is op 22 november onbereikbaar door een kernramp. Denk vooruit. Kies schone energie". 22 november is de dag van de verkiezingen. Greenpeace wil mensen aanzetten te stemmen voor politieke partijen die tegen kernenergie zijn. Naar eigen zeggen stellen ze een ramp in Nederland te willen voorkomen.

Met de slogan speelt Greenpeace in op de campagne van de landelijke overheid voor rampenbestrijding. Het ministerie van Binnenlandse Zaken licht burgers met de slogan "Denk vooruit" voor hoe ze moeten handelen bij een ramp.Abseilers van Greenpeace aan het werk


Met dank aan nsgopfok voor de submit.