Man brengt handgranaat bij afvalinzamelpunt

Icoon OpmerkelijkJe kunt bij een afvalinzamelpunt allicht heel wat soorten afval kwijt, maar dat neemt niet weg dat er ook rommel bestaat die je daar absoluut niet kunt inleveren. Een handgranaat behoort zonder meer tot die categorie. Dat weerhield een onbekend gebleven man er echter niet van om een dergelijk stuk wapentuig met succes in te leveren bij het inzamelpunt in het Limburgse Brunssum.

Met de mededeling dat het explosief gewoon een stuk speelgoed was leverde de man de granaat in. Aanvankelijk geloofde het personeel de lezing van de man, die ongehinderd kon vertrekken. Later realiseerde één van de medewerkers dat het kleinood wel heel erg leek op een echte handgranaat. De door hem ingeschakelde politie raadpleegde vervolgens het Explosieven Opruimingscommando (EOC) die het vermoeden van de medewerker bevestigde.

Het EOC brengt donderdag een bezoek aan het inzamelpunt om de granaat ter vernietiging op te halen. De politie tast intussen in het duister omtrent de voormalige eigenaar van de granaat. De medewerkers van het inzamelpunt hebben namelijk verzuimd om, overeenkomstig de regels, het autokenteken van de man te noteren.