PvdA: boete verkoop 16+ game aan kinderen

Icoon Games Winkeliers die computergames aan te jonge kinderen verkopen moeten een boete krijgen. Dat zei Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA in het televisieprogramma Netwerk. Computergames die zijn bedoeld voor 16 jaar en ouder kunnen meestal probleemloos door jongere kinderen gekocht worden. Dijsselbloem vindt dat zulke winkeliers bestraft moeten worden.

Dijsselbloem doet zijn uitspraak vlak voordat de computergame Bully in Nederland op de markt verschijnt. In de Verenigde Staten wordt deze game als controversieel gezien, omdat het zou aanzetten tot gewelddadig gedrag op scholen.

Vorig jaar liet de PvdA al weten dat ze niet blij zijn met deze game. De ontwikkelaars moesten volgens Dijsselbloem "hun verantwoordelijkheid nemen". De game gaat over pesten op het schoolplein. Dijsselbloem noemde het "een computerspelletje waarin pesterig gedrag door scholieren wordt verheerlijkt".

Hij vindt deze game erger dan games die zich in een fantasiewereld afspelen, omdat dit veel dichterbij de dagelijkse realiteit van scholieren staat. Een verbod op de game wil Dijsselbloem echter niet. "Ik ben principieel zeer terughoudend met het vragen om een verbod. Bovendien is dat via internet toch makkelijk te omzeilen", aldus de PvdA'er.

Voor meer games-nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games!