Aldith Hunkar: ik wilde nooit tv maken

Aldith HunkarZe is nu dagelijks te zien als presentatrice van het NOS Journaal, maar op televisie wilde ze eigenlijk helemaal niet. Dat zei Aldith Hunkar (43) op FOK!radio. Ze begon ooit bij de radio. Ze kwam Rob Stenders tegen toen ze in Tilburg studeerde. "Hij heeft mij mijn eerste kans gegeven en heeft mij dingen geleerd." Daarna kon ze in 1988 bij Radio 10 beginnen en ging ze ook nog programma's voor de AVRO en VPRO maken. Dat ze ooit bij de televisie terecht zou komen had ze nooit gedacht. "Ik heb altijd luidkeels geroepen dat ik nooit televisie zou doen. Maar toen kwam het aanbod van het Jeugdjournaal. Dat was toch wel even andere koek. Ik zag het ook niet als 'aan televisie doen', ik ging gewoon aan een leuk programma meewerken. En voor je het weet ben je 'iemand van televisie'. Zo gaat dat."

Toch wil Aldith Hunkar nog wel een keer terug naar haar radioroots. "Ik ga zeker weer een keer radio doen, maar dan ga ik het klein doen vanuit mijn huiskamer op internet. Dan heb ik tenminste geen omroepbobo meer boven me die zegt wat ik moet draaien. Want daar heb ik geen zin in."

Als je bekend bent, krijg je natuurlijk kritiek. Zo ook op het FOK!forum. En daar reageerde ze zelfs zelf op. "Ik werd getipt dat ik gebashed werd op FOK! over mijn shirtje dat ik aan had. Iemand vond mijn truitje blijkbaar niet leuk, nou ja, smaken verschillen. Maar de fabrikant belde me later of ze me niet mochten sponsoren, maar daar heb ik nee op moeten zeggen aangezien ik bij de NOS werk. Maar wat ik wel vind bij kritiek: je moet wel mans genoeg zijn om je eigen naam eronder te zetten. Dan weet ik met wie ik van doen heb."

Als je dacht dat Aldith altijd een braaf meisje is, dan heb je het mis. In een interview met de Volkskrant onthulde ze dat ze kickt op het dragen van korte rokjes onder de Journaaldesk. "Het woord kicken heb ik niet in de mond genomen. Dat vind ik een raar woord, maar er werd me gevraagd naar een heimelijk genoegen. Tja, dan moet je wat bedenken. Ik sla geen oude vrouwen, ik zuip niet, ik ben niet aan de drugs, dus riep ik maar dat ik weleens een kort rokje aan heb wat niemand weet."

En voor wie wil weten hoe Aldith heet op FOK: presentatrice.

Met dank aan FOKradio voor de submit.