Republikeinen geven homo's schuld seksschandaal

Icoon BuitenlandsDe republikeinen in de Verenigde Staten zien hun partij met de dag kelderen in de opiniepeilingen voor de aanstormende congresverkiezingen. Oorzaak hiervan is een twee weken oud seksschandaal van republikeins congreslid Mark Foley die erotisch getinte brieven naar scholieren stuurde. De republikeinse homofactie LCR (Log Cabin republicans) komt in opstand nu haar partij het probeert af te schuiven op de homoseksualiteit van het congreslid.

Hoewel alles er op lijkt dat de democraten de komende verkiezingen ruimschoots zullen binnenhalen, moeten zij de huid nog niet verkopen voor de beer geschoten is. Vorige week werden homoactivisten zeer wantrouwig toen Foley vanuit een afkickcentrum ineens verklaarde dat hij homo is. Patrick Sammon, voorzitter van de LCR, begrijpt deze plotselinge openbaring niet, daar het congreslid zich jarenlang zeer afzijdig hield over zijn seksuele voorkeuren.

Later bekent Sammon dat hij wel degelijk het fijne ervan af weet; de republikeinen proberen de aandacht van de kiezer te verleggen in een poging zich drijvende weten te houden. Het gedrag van Foley noch het optreden van republikeinse leiders is het probleem, redeneert zijn partij, maar homoseksualiteit. De bal wordt hierdoor gekaatst naar de liberale houding ten opzichte van homo's van de democraten, die hen in het onderwijs en de kinderopvang tolereren.

Met dank aan Mainport voor de savante herschreven submit.