Strafeis zaak 7-jarige die zusje neerschoot

JustitieTegen de ouders van een 7-jarige Rotterdams jongetje dat in februari zijn 5-jarige zusje neerschoot, is gisteren voor de rechtbank 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden geŽist. Het meisje heeft door de schietpartij ernstige verwondingen opgelopen aan nier, darm en lever waar ze mogelijk haar leven last van kan houden.

Vader Aydin A., die een eigen bedrijf heeft en zich tegen overvallers wilde beschermen, zei dat te beseffen dat het zijn schuld is. ''Het is de grootste fout van mijn leven.'' Het wapen lag eerst in hun eigen slaapkamer, maar vanwege een verbouwing verplaatsten ze het naar de slaapkamer van hun twee zoontjes. Daar haalde de 7-jarige Oguz het uit een kast en vuurde er mee op zijn zusje Selin. Zijn vader had hem in Turkije al eens leren schieten. Nadat het meisje getroffen was en de ouders zich haastig naar het ziekenhuis spoedden, legde zijn 11-jarige broer Ozan het wapen terug in de kast.

Volgens de officier van justitie hebben de ouders zich schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en zwaar letsel door schuld. Daar staat maximaal vier jaar cel voor. Er werd een mildere straf geŽist omdat het OM het gezin niet wil ontwrichten met een gevangenisstraf. ''De kinderen hebben hun ouders nu juist hard nodig'', aldus de officier. Uitspraak over twee weken.