Jol steunt Engelse blunderkeeper

Icoon Voetbal Martin Jol, de coach van Tottenham Hotspur, heeft zich vandaag vierkant achter zijn doelman Paul Robinson opgesteld. Dit nadat de nationale keeper donderdag door de Engelse boulevardpers compleet de vernieling in werd geschreven, omdat hij een gigantische blunder maakte in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië woensdagavond.

Robinson ging bij het tweede doelpunt vreselijk in de fout. Hij trapte langs een terugspeelbal van Gary Neville, waarna de bal langzaam over de eigen doellijn hobbelde. "Hij zal als een papegaai zo ziek zijn. Het was niet eens een fout. Het was erger dan dat. Het was een dwaze situatie. Je kunt hem hiervoor hard bekritiseren, maar alle topspelers zullen beamen dat zoiets je allemaal wel een keer overkomt in een lange voetballoopbaan", aldus trainer Jol.

Robinson stelt dat hij er niets aan kon doen. "Het was een belachelijk toeval en ik ben teleurgesteld in de lading kritiek", aldus de keeper. "Ik dacht 'Dat was een mooie trap, ik voelde het geeneens mijn voet aanraken', ik keek rond en zag dat het achter in het net lag. Zo heb ik me in mijn leven nog nooit gevoeld".

Jol waardeert de inzet van de speler. "Robinson is niet voor niets de nummer 1 van Engeland. Hij is een karaktervolle kerel. Hij traint hard genoeg en weet welke mentaliteit hij moet opbrengen om nummer 1 te blijven. Ik voel nu met hem mee. Maar ik weet ook zeker dat hij er in de volgende wedstrijd weer staat. Alleen toppers kunnen dat".


De bewuste blunder van Robinson


Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!