Maasmeisje is 12-jarige Rotterdamse

Icoon MisdaadHet zogenoemde Maasmeisje is een 12-jarige Rotterdamse. De 46-jarige man die vorige week werd gearresteerd, is haar vader. Hij wordt verdacht van de moord op zijn dochter. Dat heeft het OM bekendgemaakt.

Het meisje is geÔdentificeerd aan de hand van DNA-onderzoek bij verwanten en door biologisch sporenonderzoek. Die sporen zijn onder meer aangetroffen in de woning in Rotterdam-Zuid waar het meisje bij haar vader woonde.

De Inspectie Jeugdzorg gaat onderzoeken hoe het mis kon gaan met het zogenoemde Maasmeisje. Vader en dochter blijken onder behandeling van Bureau Jeugdzorg te zijn geweest. Delen van het meisje werden afgelopen zomer op drie plaatsen in en rond de Maas gevonden.

Het onderzoek kwam vorige week flink op stoom toen de politie dinsdag een reconstructie van het hoofd van het meisje publiceerde. Dat leverde ruim honderd tips op. Twee dagen later werd haar vader aangehouden.

Hoe alles zich precies heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. De vader heeft de moord vooralsnog niet bekend. Volgende week wordt beslist of hij langer in hechtenis blijft.


De reconstructie van het meisje