[update] Vliegtuigje vliegt gebouw New York binnen

Icoon Buitenlands In New York is een klein vliegtuigje of een helikopter tegen een appartementencomplex aan gevlogen. Er zijn geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad zou gaan. Op het moment van het ongeval zou het erg mistig zijn geweest in de omgeving. Volgens de Amerikaanse nieuwszender FOX zouden er zeker twee doden zijn gevallen.

Het vijftig verdiepingen tellend gebouw werd ongeveer halverwege geraakt, waarna minstens drie appartementen in brand zijn gevlogen. De brandweer is met meer dan honderd man ter plaatse.

"Het lijkt er op dat het vliegtuigje iemands huiskamer binnen is gevlogen", aldus een getuige tegen CNN. "Het vliegtuig leek niet naar binnen te gaan, maar naar beneden te vallen."

Ondanks dat het niet om een terroristische aanslag lijkt te gaan, hebben de autoriteiten toch het zekere voor het onzekere genomen. Boven enkele grote Amerikaanse steden zijn gevechtsvliegtuigen de lucht in gestuurd.

Update 00.55
Inmiddels is bekend dat de enige passagier aan boord van het vliegtuigje een speler was van de New York Yankees. Cory Lidle was een pitcher voor deze bekende honkbalclub. Niet lang voor de crash meldde hij via de radio dat hij problemen had met de brandstoftoevoer.

Helaas was er ook een tweede slachtoffer te betreuren. De vlieginstructeur waarmee Cory Lidle vloog kwam ook om het leven. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft inmiddels het luchtruim boven de stad weer vrijgegeven.In het appartementencomplex brak een zware brand uit