'Enterprise' geveild voor ruim half miljoen

Kapitein Jean-Luc Picard voerde er het commando, nu is een Trekkie (Star Trekfan) er de baas. Een model van de Starship Enterprise die onder meer gebruikt werd in een pilotaflevering en in de aftiteling van de serie 'Next Generation', is verkocht voor een relatief klein bedrag: 576.000 dollar. Afgelopen week was er een grote veiling van topstukken uit 40 jaar Startrek.

Het model is bijna 2 meter lang en werd gemaakt door het gerenommeerde bedrijf Industrial Light and Magic, van eigenaar George Lucas. Het werd gemaakt in 1987 en werd gebruikt in de episode 'Encounter at Farpoint'. Ook was het te zien in de film 'Star Trek Generations'.

Meer dan duizend objecten kwamen onder de hamer gedurende de drie dagen lange veiling. Aan het eind van de veiling was er voor zo'n 7,1 miljoen dollar verhandeld.

Een ander topstuk was een replica van de commandostoel van kapitein James T. Kirk. De stoel, gemaakt van geverfd hout, was gemaakt in 1996 en werd alleen gebruikt voor een aflevering waarbij archiefmateriaal van de jaren '60 gebruikt werd. Desalniettemin leverde deze stoel ruim 60.000 dollar op.

Via deze link kun je wat geveilde objecten bekijken.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaling en de submit.