Taliban dreigt met aanvallen in VS

Icoon TerrorismeAmerikaanse moslims zijn in een geluidsopname opgeroepen het land zo spoedig mogelijk te verlaten, omdat er tijdens de ramadan een grootschalige aanval zal plaatsvinden. De waarschuwing werd gedaan door één van de topmensen van de extremistische Taliban beweging, die naar eigen zeggen banden heeft met het terreurnetwerk al-Qaida.

"Moslimbewoners van Amerika (...). Verlaat Amerika zo vlug mogelijk. Het lijden van de goddelijke straf zal Amerika treffen", verklaarde moellah Maasum Afghani, voorzitter van de raad van oelama's (islamitische schriftgeleerden) van de Taliban. De authenticiteit van de boodschap kon niet worden nagetrokken.

Slag bij Badr
Afghani verwees in de opname naar de 'slag bij Badr', die plaatsvond in maart 624 na Christus. Bij deze slag, op de 17e dag van de vastenmaand ramadan, behaalden moslims onder leiding van de profeet Mohammed een overwinning op een leger Mekkanen.

Mogelijk doelde Afghani op het feit dat op de 17e dag van de ramadan, aanstaande maandag, grootscheepse aanvallen plaats zullen vinden. Al sinds het begin van de ramadan zijn er op verschillende islamitische websites boodschappen opgedoken waarin gespeculeerd wordt over een mogelijke aanval op de Verenigde Staten.

Met dank aan monchou voor de submit.