'Google wil YouTube kopen'

Icoon DigitalGoogle is van plan om de videodienst YouTube over te nemen. Dat heeft een bron tegen de Wall Street Journal gezegd. Met de overname is een bedrag van 1,6 miljard dollar gemoeid. Eerder dit jaar deden er al geruchten de ronde dat enkele multimediabedrijven geïnteresseerd waren in YouTube. Maar toen liet chief executive Chad Hurley weten dat het bedrijf niet te koop was, maar dat de toetreding tot de beleggingsmarkt later dit jaar niet ondenkbaar was.

Het kopen van YouTube zou voor Google de grootste aankoop zijn sinds het bedrijf van start is gegaan. De videosite, een concurrent van Google's eigen Google Video, toont iedere dag 100 miljoen video's aan haar bezoekers.

Overigens is niet iedereen lovend over YouTube. Het bedrijf heeft het al meerdere malen aan de stok gehad met de waakhonden voor auteursrechten wegens het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Als respons op deze aanteigingen is YouTube begonnen met het vergaren van de juiste licenties om de videos te mogen weergeven. Zo werd er al een overeenkomt met platenmaatschappij Warner gesloten om muziekvideos te mogen verspreiden.