Marijnissen richt pijlen op Balkenende en Bos

Icoon VerkiezingenSP-leider Jan Marijnissen heeft vandaag hard uitgehaald naar CDA-premier Jan Peter Balkenende. Tijdens het SP-verkiezingscongres in Amsterdam zei hij dat Balkenende "op geen enkele manier blijk heeft gegeven van een visie op mens en samenleving".

Marijnissen sprak smalend over het motto 'fatsoen moet je doen' waar de premier de mond vol van heeft. "Wat is fatsoenlijk aan het opsluiten van onschuldige kinderen in een cel?"

Balkenende heeft zich volledig uitgeleverd aan het liberale beleid van coalitiepartij VVD, aldus Marijnissen. "Je kunt wel roepen dat we het samen moeten doen, maar je hebt vier jaar lang alles gedaan met je rug naar de mensen".

Daarnaast riep de SP-leider kiezers op om niet op PvdA-voorman Wouter Bos te stemmen, maar strategisch voor zijn partij te kiezen: "Wie op Bos stemt, kan er straks toch zomaar Balkenende bij krijgen".

Hij vervolgde: "Hetzelfde als we de laatste 25 jaar al hebben gezien. CDA, PvdA en VVD die na elke verkiezing een stoelendans houden met als uitkomst dat ze in verschillende samenstelling gewoon hetzelfde, liberale beleid uitvoeren." Met een stem op de SP kan de kiezer volgens Marijnissen de PvdA "links houden, de VVD naar huis sturen en Balkenende IV onmogelijk maken".