Ontsnapte tbs'er verkrachtte vrouw

JustitieEen 31-jarige tbs'er die zich vrijdagmorgen heeft onttrokken aan zijn begeleiders wordt ervan verdacht dat hij vrijdagmiddag in de Rotterdamse wijk Hoogvliet een zedendelict heeft begaan. Dat heeft een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie gemeld.

De politie Rotterdam-Rijnmond kon de man vrijdagavond in Hoogvliet aanhouden op basis van fotoherkenning. Het korps werkte daartoe samen met het rechercheteam voortvluchtige tbs-ers van het Korps landelijke politiediensten.

Wat de man precies heeft gedaan, kan de zegsvrouw niet zeggen. Ook is niet bekend waarom de man in behandeling is. Hij had geen verlof toen hij ontsnapte.

Update 17:07
De ontsnapte tbs'er blijkt in de uren dat hij op vrije voeten is geweest zijn strafblad flink te hebben uitgebouwd.

Vrijdagmiddag heeft hij volgens de politie in het centrum van Rotterdam een vrouw in een auto bedreigd en beroofd van haar handtas, daarna met geweld iemand thuis beroofd van pinpas en portemonnee en vervolgens in de wijk Hoogvliet een 20-jarige vrouw verkracht. Dankzij de aangifte van die vrouw kon de politie hem later bij metrostation Hoogvliet arresteren.