Politie houdt gezochte zedenverdachte aan

JustitieIn Roosendaal heeft de politie de 54-jarige Geoffrey Jacobs aangehouden. Jacobs werd gezocht op verdenking van seksueel misbruik van een 9-jarig meisje in haar ouderlijk huis te Breda.

Om Jacobs te kunnen arresteren had Justitie een opsporingsbericht uitgevaardigd waarin de verdachte met naam en toenaam werd genoemd. Dergelijke opsporingsberichten worden zeer zelden verspreid en mogen alleen met de persoonlijke toestemming van de minister van Justitie worden opgesteld.

Het onderzoeksteam van twintig rechercheurs werd naar aanleiding van het bericht overspoeld met tips, waaronder de gouden tip van een alerte getuige die Jacobs had herkend op straat.

Jacobs is geen onbekende in de omgeving van Eindhoven. Al eerder werd hij veroordeeld tot de maximumcelstraf van acht jaar voor ontucht met een 9-jarig Eindhovens meisje in 1999. Wegens gebrek aan bewijs werd hij toen echter vrijgesproken van verkrachting. De man stond destijds bekend als 'De steentjesgooier' van Woensel. Door steentjes tegen ramen van slaapkamers te gooien probeerde hij jonge meisjes naar buiten te lokken.



kinderverkrachter Geoffrey Jacobs