Babysitter neemt verkeerde kind mee

Icoon OpmerkelijkEen babysitter in de stad Long Beach in de Amerikaanse staat Californië heeft al op de eerste dag van haar nieuwe baan een grove fout gemaakt. Ze haalde het verkeerde kind op van een lokale basisschool. De vijfjarige Angel Guerrero werd na schooltijd meegenomen door de babysitter zonder dat ze wist hoe het zoontje van haar werkgever eruit zag.

Toen de grootmoeder van Angel bij de school aankwam om de kleuter op te halen en bleek dat deze al was opgehaald, werd er direct alarm geslagen. De naam en foto werden afgebeeld op een aantal lokale televisiestations en matrixborden langs de snelwegen gaven direct aan dat een kind vermist werd.

Ondertussen had de babysitter geen flauw idee dat ze het verkeerde kind bij zich had. Pas toen de ouders van het kind thuiskwamen en duidelijk werd dat de vijfjarige kleuter niet hun zoon was, kwam er een einde aan de zoektocht. De ouders zagen de foto van kleine Angel op tv en contacteerden meteen de politie.

Medewerkers van de school viel in eerste instantie helemaal niets op, omdat Angel geheel vrijwillig met de vrouw meeging. Er kwam natuurlijk niemand voor de arme jongen die ze wel op had moeten halen. Na enkele uren belde de school een oom van de jongen op, die hem vervolgens kwam afhalen.

Sergeant Davis Cannan van de politie van Long Beach wil benadrukken dat hier een les te leren valt. De jongen ging immers mee met een vrouw die hij totaal niet kende maar toch zonder twijfel vertrouwde. Volgens hem is de media-aandacht die aan deze zaak besteed is een goede reden voor ouders om eens met hun kinderen te praten.