Geen 'pedopartij' bij verkiezingen

Icoon Politiek De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel de 'pedopartij' genoemd, denkt niet mee te kunnen doen met de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. De partij denkt ondanks alle media-aandacht niet genoeg handtekeningen te kunnen verzamelen.

Dat heeft PNVD-secretaris Norbert de Jonge verklaard in het televisieprogramma Netwerk. Nieuwe politieke partijen moeten 570 handtekeningen verzameld hebben om mee te mogen doen aan verkiezingen. "Ik denk dat we kunnen zeggen dat we niet deel zullen kunnen nemen", aldus de Jonge. "Dus niemand zal zien hoe groot de steun nu echt is. Wat eigenlijk wel jammer is", gaat hij teleurgesteld verder.

De PNVD heeft door enkele extreme standpunten veel ophef veroorzaakt in Nederland en in het buitenland. Zo wil de PNVD seks met minderjarigen legaliseren en moet kinderporno volgens hen niet langer strafbaar zijn. De PvdA en Geert Wilders wilden de partij verbieden. De voorzitter van de PNVD is zelfs ontslagen van zijn baan.

Met dank aan Fester voor de submit.