Milli Görüs: van christenen leren rust te bewaren

Icoon Binnenlands"Als er iets gebeurt wat moslims kwetst, zoals bij die cartoonkwestie, dan reageren ze heel impulsief. Je hoeft ze maar één keer tegen de schenen te schoppen en ze worden heftig. Die beelden gaan de wereld over. Maar toen christenen geschokt waren over Madonna, bleven die zó rustig."

Yusuf Altuntas, de nieuwe directeur van Milli Görüs Noord Nederland, heeft gezegd dat moslims van christenen zouden moeten leren om de rust te bewaren op een moment dat ze gekwetst worden. Sowieso vindt hij dat ze misschien vaker samen moeten werken met christenen. Milli Görüs stond altijd bekend als een conservatieve Turkse moskeekoepel, maar de laatste tijd lijkt daar verandering in te komen.

De SGP heeft laten weten wel iets te zien in samenwerking. Onder andere op het gebied van abortus en euthanasie ziet de partij overeenkomsten tussen de ideeën van moslims en christenen. Ook Altuntas voelt wel iets voor een samenwerking: "Als het zo uitkomt, dan doen we iets samen. We hebben nu ook een project lopen met Joodse jongeren die samen met moslims naar Istanbul en Jeruzalem reizen."