Onstuimig herfstweer teistert Nederland

Icoon WeerHet herfstweer heeft definitief grip gekregen op Nederland. Gisteravond trokken verschillende onweersbuien over Nederland en ook op dit moment zijn er hevige buien in het hele land. In Noord-Brabant was het onweer het heftigst. In Bergeijk zorgde een windhoos ervoor dat het dak van een boerderij gedeeltelijk wegwaaide. Op twee plaatsen sloeg de bliksem in, waardoor het treinverkeer tussen Cuijk en Boxmeer en tussen Roosendaal en Breda enige tijd stil kwam te liggen.

Het verkeer had vanochtend ook last van het weer. Rond 08:00 uur stond er ruim 315 kilometer file, wat een stuk meer is dan normaal. Tussen Nieuwegein en Vinkeveen op de A2 stond zelfs even na achten een file van 17 kilometer na een eerder ongeluk.

Op dit moment moeten ook treinreizigers nog rekenen op vertraging. Het treintraject Den Helder - Heerhugowaard is door een blikseminslag gestremd. En dat hoeft voor vandaag nog niet alles te zijn. Het KNMI verwacht voor vandaag weer veel buien die gepaard gaan met onweer en soms met hagel of windstoten tot 85 km/uur.

Met dank aan Sj0rSz voor de submit.