Hamster houdt vliegtuig aan de grond

Icoon OpmerkelijkDoor de jaren heen hebben een boel dingen ertoe geleid dat een vliegtuig langere tijd aan de grond moest blijven. Zo waren er uiteenlopende terreurdreigingen, een handtas, een muis, meerdere muizen, vogels, ruziënde passagiers, essentiële onderdelen die van het vliegtuig afvielen, noodweer, verdachte passagiers, uitvallende stroom, gemorst melkpoeder (men dacht dat het miltvuur kon zijn), ontbrekende passagiers en guacamole. Aan dit lijstje werd deze week, met dank aan een passagier van Austrian Airlines, een hamster toegevoegd.

De passagier had het beestje aan boord gesmokkeld, in de hoop het van Palma de Mallorca mee te kunnen nemen naar Graz, Oostenrijk. De hamster koos echter al ruimschoots vóór de landing voor een zwervend bestaan en verdween geruisloos uit het zicht. Nadat de hamsterliefhebbende passagier de vermissing bij het personeel bekend had gemaakt, werd besloten om uit voorzorg in Innsbruck te landen. Het knaaggrage diertje kon immers wel eens één of meerdere kabels doormidden bijten.

Terwijl de passagiers hun reis op andere manieren voortzetten, werd het vliegtuig grondig doorzocht. De hamster is, voor zover bekend, nog steeds niet gevonden.


"Wo bist du? Verdammt noch mal..."