TROS zendt nieuwe Efteling-serie uit

RoodkapjeDe Efteling heeft de smaak van het maken van televisieseries goed te pakken. Aankomende maandag start de TROS met het uitzenden van een nieuwe 3D-animatieserie van het pretpark. 'Sprookjesboom' zal te zien zijn op Z@ppelin (Nederland 3). De tien bekendste sprookjesfiguren spelen hierin de hoofdrol. Onder anderen Roodkapje, Kleinduimpje, de Reus en de Wolf behouden het karakter zoals ze dat in het originele sprookje hebben, maar worden wel onderling gecombineerd.

Gedurende vijf minuten beleven de karakters een avontuur, een herkenbaar probleem voor kinderen. De verhalen worden ingeleid door een grote, vriendelijk sprekende sprookjesboom en verlopen steeds op dezelfde wijze: er is een probleem, dit wordt opgelost en ze leven nog lang en gelukkig. Vervolgens rondt de boom het verhaal af.

De serie is door Efteling Media gemaakt met behulp van motion capture techniek. Bovendien is de serie doorspekt met humor en zit er een subtiele boodschap in elk verhaal. De primaire doelgroep is 3 tot 7-jarigen. Er zijn 53 afleveringen van vijf minuten die iedere schooldag worden uitgezonden om 07:10 uur, 12:08 uur en 14.30 uur. Eerder was de Efteling ook al betrokken bij een televisieproductie samen met de Vlaamse VRT.

"Het is erg leuk om te zien hoe de boze Wolf met behulp van de fluit van de Fakir probeert Roodkapje te hypnotiseren", zegt Gerard Baars, Creatief Programmaleider van de TROS. "Of hoe de Heks en de Wolf zich in koor beklagen over hun gebrek aan geluk... De Efteling is dicht bij huis gebleven met de verhaallijnen en daardoor zullen ze naast de primaire doelgroep ook de meekijkers aanspreken. De sprookjesfiguren worden de nieuwe 'soapies' voor de hele familie."