'Verdachte moord Melanie bekent'

Icoon BinnenlandsDe hoofdverdachte in de zaak rond de verkrachting en de dood van Melanie Sijbers, de 41-jarige Peter H. uit Geldrop, blijkt een veroordeeld crimineel met een aanzienlijk strafblad. H. werd in 2001 veroordeeld tot tbs maar kwam snel vrij uit de kliniek. Welke delicten de man nog meer gepleegd heeft, wil justitie niet zeggen. Criminaliteit zit schijnbaar in de familie, want ook de broers van de verdachte kwamen in contact met justitie.

H. staat in zijn woonplaats Geldrop en zijn geboorteplaats Mierlo bekend als crimineel en bovendien als verkrachter en pedofiel. Ondanks de slechte naam van de verdachte werd hij na verhoor, op de eerste dag na de verdwijning van Melanie, vrijgelaten. De man sloeg op de vlucht, toen bleek dat de politie hem voor de tweede keer wilde verhoren. Op de dag van de verdwijning zocht hij drie keer telefonisch contact met Melanie en sprak hij met haar af. Afgelopen zaterdag meldde hij zich bij een politiebureau in Eindhoven.

Het openbaar ministerie houdt de man verantwoordelijk voor moord of doodslag, het opzettelijk onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag en vrijheidsberoving. Gisteren werd het voorarrest van de man met veertien dagen verlengd.

Melanie Sijbers wordt komende vrijdag begraven.

Update 11.30 uur
Peter H. heeft bekend Melanie te hebben vermoord, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De man is de stiefvader van Melanie's hartsvriendin.

De politie houdt volgens de burgemeester van Geldrop voortdurend de stemming in de buurt en omgeving van de betrokken families in de gaten. De stiefdochter van de verdachte en haar moeder, zijn vrouw, komen ook nu nog bij de familie Sijbers over de vloer. Volgens vader John Sijbers rekent hij hen het gebeuren niet aan. Hij betreurt het dat sommigen hen bedreigen.

Met dank aan The-Ghost en 314 voor de submit.