Van Nistelrooy haalt uit naar Van Basten

Ruud van NistelrooyIn een interview met het tijdschrift Sportweek heeft Ruud van Nistelrooy uitgehaald naar Marco van Basten. Van Nistelrooy, die na het afgelopen WK niet meer geselecteerd werd door Van Basten, trekt de integriteit van de bondscoach in twijfel. "Het jammere is dat de bondscoach zich niet alleen laat leiden door voetbalkwaliteiten van spelers, maar ook door andere dingen. Ik noem dat het 'ik mag je-gehalte'", aldus de spits van Real Madrid.

"Hij wil bepaalde persoonlijkheden gewoon niet in zijn selectie hebben. Zég dat dan. Draai er niet omheen. Hij vond dat ik alledrie de poulewedstrijden slecht had gespeeld op het WK. Nou, als hij me tegen Ivoorkust slecht vond, is het misschien ook wel beter om niet met elkaar te werken", aldus Van Nistelrooy, die 54 interlands speelde voor Oranje en daarin 28 keer scoorde.

Van Nistelrooy had overigens al een voorgevoel over het eindigen van zijn interlandcarrière: "Meteen na het WK zei ik tegen mensen in mijn directe nabijheid: dit was het, Van Basten zal me niet meer oproepen. Dat gevoel had ik. En nu sta ik hier in de verleden tijd over het Nederlands elftal te praten. Dat is raar. Niet dat ik ooit zal bedanken hoor, dat niet. Ik hoor daar gewoon te staan, daar ben ik van overtuigd. Maar ik schijn er nu niet meer bij te horen. Terwijl ik denk dat het Nederlands publiek er recht op heeft om de beste spelers van het land in Oranje te zien. Ik vind dat ik erbij hoor."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!