Verdachte moord Melanie is stiefvader vriendin

BinnenlandsDe 41-jarige Peter H. uit Geldrop die zaterdagmiddag werd aangehouden in verband met de vondst van het lijk van de 15-jarige Melanie Sijbers, is de stiefvader van haar vriendin. De politie verhoorde hem twee weken geleden al, daarna was hij enige tijd spoorloos.

In deze zaak zaten eerder al twee mannen vast. Een 27-jarige inwoner van Geldrop en een 38-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Ze werden wegens gebrek aan bewijs echter vrijgelaten maar zouden nog wel als verdachte gelden. Bij de 27-jarige man paste Melanie wel eens op de kinderen. De 38-jarige man werd eerder aangehouden op camping De Somerense Vennen vlakbij de plek waar het lichaam vrijdag werd gevonden.

Van verdachte Peter H. staat vast dat hij op de dag van de verdwijning drie keer telefonisch contact zocht met Melanie. Hij maakte met haar een afspraak om een cadeau te kopen voor zijn dochter. Sindsdien werd Melanie vermist.

Uitersten
Volgens het Algemeen Dagblad was Melanie een meisje van uitersten. Ze kon in haar kamer uit haar dak gaan op hardcore housemuziek, maar ook uren naar Guus Meeuwis luisteren. Uitgaan deed ze bijna nooit. Via internet had ze haar 18-jarige vriend Erik leren kennen.

Familieleden zeggen dat Melanie lief was en altijd in voor gezelligheid. Maar ze had ook ADHD en de bijbehorende hyperactiviteit. Ze zocht wanhopig naar liefde en aandacht. Het gemis van een liefdevolle moeder, die twee jaar terug na veel ruzie het gezin verliet, zorgde bij Melanie soms voor een extreme hunkering naar warmte. Melanie zat op het vmbo en deed de richting verzorging. Ze wilde het liefste masseuse worden.

Ze had een eigen profiel op contactsite sugababes.nl waarop foto's van haar staan en ze was veel aan het chatten met jongens. Zo ontmoette ze tien maanden geleden ook haar vriend Erik. Hij zegt vandaag in het AD altijd de hoop te hebben gehad dat ze haar levend terug zouden vinden. Ze kenden elkaar tien maanden.



Melanie en Erik in gelukkiger tijden

Met dank aan The-Ghost voor de submit.