FOK!ker zit midden in coupe Thailand

Icoon BuitenlandsFOK!ker bkkboy zit midden in de coup die op dit moment bezig is in Bangkok, Thailand. Hij zit op dit moment in On Nut, in de buurt van waar de tanks zijn gesignaleerd, Sukhumvit road.

Volgens bkkboy heerst er een grote chaos in de stad, vooral van buitenlanders die geen idee hebben wat er gaande is. Oorzaak is dat er een breuk is tussen de twee groepen in Thailand, Thaksin en zijn volgelingen en de rest van Thailand. Het noorden en zuiden van Thailand zijn redelijk pro-Thaksin. De rest van het land moet niets van hem hebben.

Thaksin is erg controversieel en heeft veel goede dingen voor de bevolking gedaan. De andere kant van de munt is echter dat hij ontzettend veel geld heeft verdiend. Er gaan geruchten dat hij een heleboel dingen aan het kopen is. Hij bezit onder andere televisiestations en telefoonmaatschappijen.

bkkboy zegt erg bang te zijn om in een isolement te zitten wat betreft informatie. Hij spreekt vrijwel geen Thais en alles is gecensureerd. Alle tv zenders zijn uit de lucht, er is alleen nog een Thaise tekst te lezen, afgewisseld met volksliederen.

Update 19.28
bkkboy meldt op het forum dat gezegd is dat iedereen moet betalen indien ze in een café zijn en zo snel mogelijk naar huis moet gaan. Dit gaat volgens bkkboy alleen erg moeilijk omdat alles helemaal dicht staat.

"Het is hier in Bangkok 5 uur later dan in Nederland. Op het moment ben ik met wat Thaise mensen aan het chatten. Ze zijn over het algemeen niet echt bang wat betreft de huidige situatie. Naar het schijnt (let wel, alles onbevestigd) is de 'revolutionst' die alles aanvoert een "goed man" die bekend is bij de bevolking. General Sonthi Boonyaratkarin schijnt de "revolutie" zoals het hier genoemd wordt, te leiden."

Update 19.55
En opnieuw heeft bbkboy ons via het forum een update te melden:
"Wat ik nu hoor is dat de tanks zijn gepositioneerd om de coup te voorkomen, niet om te plegen, maar dat weet ik dus absoluut niet zeker.... Als ze er staan om een staatsgreep te voorkomen zouden er volgens mij toch tienduizenden mensen op straat voor de paleizen moeten staan die een dreiging vormen? De TV is nog steeds hetzelfde hier. Voor zover ik weet zijn er 2 toespraken geweest die weinig zeggend zijn. Ook mijn Thaise internetvrienden hebben weinig info wat dankzij het censuurbeleid natuurlijk niets vreemds is.
Persoonlijk denk ik dat alles wel mee gaat vallen. Ik zit hier nu 1,5 jaar en leer de Thaise cultuur elke dag beter kennen. Thaise mensen zijn ERG impulsief. Zij denken vaak niet na over de toekomst maar alleen op korte termijn. Ik doel hiermee op de bevolking. De regering weet natuurlijk wel beter. Door de best wel grote achterstand op de westerse wereld in de meeste gebieden hebben veel mensen het ook niet over de toekomst. Vandaag leven we, wat er morgen gebeurt zien we morgen wel. Thaise mensen houden echter niet van veranderingen. Wat goed is en goed gaat gewoon laten. Wel vreemd dus dat er al zoveel staatsgrepen zijn geweest in het verleden. Wat de redenen daarvoor waren weet ik echter niet.
"

Update 20.05
bkkboy weet ons te melden dat het straatverbod inmiddels is opgeheven. De reden daarachter is nog niet bekend.

Update 20.35
Volgens bbkboy gaat het gerucht dat er op dit moment geschoten wordt op straat. Eerder op de avond leek het er op dat de machtsoverdracht geweldloos zou verlopen.