NA beschuldigt dominee van pedofilie

Icoon BinnenlandsDe Nationale Alliantie (NA), een extreem rechtse organisatie, heeft in Rotterdam pamfletten verspreid over dominee Hans Visser, met daarop de tekst "Let op, Pedo in uw buurt". In het pamflet wordt hij beschuldigd van het onderhouden van "contacten met een zeer radicale terroristische organisatie" en daarnaast ook verschillende "links-extremistische organisaties". Het allerergste, zegt de NA, is dat hij lid zou zijn van pedofielenvereniging Martijn en contacten heeft met de PNVD.

Dominee Visser is geschokt. "Ik kan tegen een stootje," zegt hij, "maar als er folders met leugens in brievenbussen worden gestopt, zijn de grenzen ernstig overschreden." Visser is namelijk volgens eigen zeggen helemaal geen pedofiel en al helemaal geen lid van de PNVD. Het probleem is waarschijnlijk dat hij als dominee wel probeert om iets te betekenen voor pedofielen. Visser: "Als je dat doet, zijn er altijd mensen die het daar niet mee eens zijn. Dat mag, maar het is vervelend als dan leugens een wapen worden." Visser was zelf ook tegen de oprichting van de PNVD.

Het is niet de eerste keer dat de NA actie tegen de dominee onderneemt. Eerder dit jaar werd op een extreem rechtse website al gezegd dat Visser veroordeeld zou zijn voor pedofilie. Die tekst werd toen al weggehaald voordat Vissers advocaat kon reageren. Ook zijn al eerder pamfletten uitgedeeld, waarin hij ook beschuldigd werd van pedofilie. "Omdat ik die gasten de publiciteit niet gun, heb ik toen niets ondernomen," aldus Visser.