Voetbal: Uitslag PSV - Feyenoord

Icoon VoetbalPSV heeft de eerste klassieker van het seizoen gewonnen. In eigen stadion werd Feyenoord met 2-1 verslagen. Arbiter Pieter Vink speelde een dubieuze hoofdrol door de Rotterdammers in de tweede helft te benadelen.

PSV kwam al in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong. Henk Timmer kon een vrije trap van Jefferson Farfan niet pareren. PSV was in de eerste drie kwartier de betere ploeg, het speelde vlot combinatievoetbal en had een veldoverwicht op Feyenoord dat aanvallend geen potten kon breken. Oud-Ajacied Angelos Charisteas verliet al snel het veld, zijn vervanger was Pierre van Hooijdonk.

PSV kon het veldoverwicht uitdrukken in een tweede doelpunt, nu was het verdediger Alex die de Rotterdamse doelman te slim af was. Hij schoot de bal langs Timmer op aangeven van Jan Kromkamp. Diezelfde Alex was op slag van rust overigens negatief betrokken bij het enige doelpunt van Feyenoord. De PSV'er was onoplettend waardoor Jonathan de Guzman kon profiteren van het slechte verdedigen van Alex en de spanning enigszins terug kon brengen.

De tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste helft. Waar de eerste 45 minuten nog wel voor aantrekkelijk voetbal gezorgd werd, bleek de tweede er ťťn van veel mindere kwaliteit. De Guzman had de stand gelijk kunnen trekken door een opgelegde kans te verzilveren, hij verzuimde echter om Gomes te verschalken. Arouna Konť was voor de thuisclub dichtbij een doelpunt maar ook hij kwam niet tot scoren.

Scheidsrechter Vink nam een negatieve hoofdrol op zich door in de slotfase een doelpunt van Feyenoord onterecht af te keuren, wegens het hinderen van Gomes. Ook werd de stadionclub een zuivere strafschop onthouden. Alex hield Ali Boussaboun vast in de zestien meter maar Vink zag er niets in. Door het verlies heeft Feyenoord slechts vier punten uit evenveel duels. PSV komt door de winst van vandaag op negen punten.

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!