Oktoberfest van start

Icoon Buitenlands In de Duitse stad München is vandaag om 12 uur de 173e editie van het Oktoberfest begonnen. De burgemeester van de stad tapte het eerste biertje met de bekende woorden "O'zapft!". Oktoberfest is het grootste evenement ter wereld en zal ook dit jaar zo'n zes miljoen bezoekers trekken. Het feest duurt ongeveer twee weken.

Oktoberfest is een traditioneel Duits volksfeest waar vooral veel bier gedronken wordt. Speciaal voor het evenement zijn op het plein Theresienwiese in het centrum van München tientallen grote tenten neergezet. Bier wordt in deze tenten alleen in liters geschonken en alleen traditioneel Duitse versnaperingen worden geserveerd. De medewerkers van de tenten lopen in traditioneel Duitse klederdracht. Naast de grote tenten zijn er in de stad ook nog honderden kleinere tenten. Het feest eindigt op 1 oktober.

In München is het vrijwel onmogelijk om nog een hotel te vinden. Reizigers wordt aangeraden München met de auto te mijden: de stad zal veranderen in één grote file. Met het openbaar vervoer reizen kan wel.Bier wordt alleen in liters geserveerd