Agente meegesleurd door auto

Icoon PolitieEen agente die vrijdagnacht in Den Bosch een dronken man aan wilde houden, is enkele meters meegesleurd door diens auto. Op het moment dat de politieagente met haar hand bekneld zat achter de autoportier, gaf de man gas.

De politie was bij de woning van de man om een uit de hand gelopen ruzie te sussen. De ruziënde personen waren allebei dronken. De verdachte zei dat hij zelfmoord wilde plegen, vervolgens ging hij er in zijn auto vandoor. Na een wilde achtervolging wist de politie de man tot stilstand te brengen. Toen de agente de autodeur wilde openen, gaf de man gas en sleurde haar meters mee. De vrouw bleef ongedeerd.

Pas kilometers verder kon de politie de man opnieuw klemrijden. Een agent heeft toen een van de ruiten van de auto ingeslagen, hij liep hierbij snijwonden op. Weer wist de man weg te rijden met zijn wagen. Na nogmaals een achtervolging kon de man gearresteerd worden. Hierbij was pepperspray nodig.

De man heeft zijn auto en rijbewijs meteen in moeten leveren. De meegesleurde agente heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.