Voorlopige aanklacht tegen 21 Hells Angels

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft tegen 21 Hells Angels een 'concepttekst' van de tegen hen gerichte aanklacht gestuurd. Dat heeft een woordvoerder van het parket vrijdag laten weten.

De Angels worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die zich toelegde op het plegen van diverse misdrijven, variërend van afpersing en bedreiging tot handel in wapens en drugs.

Vorig jaar oktober ondernamen politie en justitie de grootste actie ooit tegen de Hells Angels. In de zes over het land verspreide clubhuizen werden met veel machtsvertoon invallen gedaan, 47 Angels en oud-Angels werden gearresteerd.

In de drie maanden na de arrestatie kwam alle arrestanten weer op vrije voeten. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank vond dat het Openbaar Ministerie onvoldoende aannemelijk had gemaakt dat de verdachten langer in voorlopige hechtenis moesten blijven.

Niettemin hebben justitie en politie het onderzoek gewoon voortgezet. Ook de 26 Angels die nog geen 'concepttekst' hebben ontvangen, blijven verdachte, aldus de woordvoerder.

De rechtszaak tegen de Hells Angels zal pas volgend jaar plaatsvinden.

Hells Angels