[update] Landelijke storing bij Postbank

Icoon BinnenlandsKlanten van de Postbank en van een aantal kleinere banken kunnen sinds vanochtend door een grote storing geen geld meer pinnen. Ook internetbankieren is onmogelijk geworden.

Er is sprake van een stroomstoring die heel Nederland treft. Een woordvoerder van de Postbank heeft verklaard dat de computers van de Postbank niet meer kunnen communiceren met de computers van Interpay. Interpay verzorgt geldtransacties voor de banken. De Postbank zegt met man en macht aan een oplossing te werken. Er is echter nog niet veel bekend over het probleem. "We hebben geen idee hoe lang dit gaat duren. Uiteraard hopen we dat de storing snel verholpen is", aldus een woordvoerder.

Update 14.43 uur
Sinds ongeveer een uur is het volgens de Postbank weer mogelijk om te pinnen in winkels en bij geldautomaten. Internetbankieren werkt nog niet, maar daar is de Postbank nog druk mee bezig. De bank gaat onderzoeken waarom de back-up stroomvoorziening niet werkte. Zowel ING als Postbank klanten hebben last ondervonden van de storing. Mensen die schade hebben geleden kunnen contact opnemen met hun bank.Buiten dienst...


Met dank aan SN0Wman voor de submit.