Paard de dood ingeslagen met zweep

PolitieEen paard dat dinsdagmiddag in Heerhugowaard door drie jongens werd mishandeld, is daarbij dusdanig gewond geraakt dat het moest worden afgemaakt. Het 3-jarige paard, dat stond op een afgezet stuk grond aan de Van Veenweg, werd door de drie knapen met een zweep bewerkt. In paniek brak de jonge schimmel door de omheining heen, waarbij het diverse malen over de kop sloeg doordat het verstrikt raakte in een leidsel. Zwaar gewond werd het paard uiteindelijk op circa drie kilometer van waar het normaal stond, aangetroffen.

De 18-jarige eigenaresse van het paard, Francisca Cornet, zegt dat de benen van haar lievelingspaard zwaar waren beschadigd. De pezen hingen eruit. Ook het lichaam had overal verwondingen. Een dierenarts besloot dat het het beste was om het dier te laten inslapen.

Getuigen zeggen drie jongeren te hebben gezien op het landje. Waarschijnlijk heeft het trio eerder al van een pony in de buurt de manen afgeknipt. Het zou gaan om twee blanke jongens en een met een getinte huidskleur. De familie looft 500 euro uit voor een tip die naar de daders leidt.