Brandweer rukt uit voor klimmend schaap

Icoon OpmerkelijkJe klimt in een boom en gaat rustig verder, en verder, en verder, totdat je naar beneden kijkt en ontdekt dat je niet meer naar beneden durft. Menigeen zal het als kind wel eens hebben gedaan, en ook katten moeten met enige regelmaat uit bomen geplukt worden. In Zweden kreeg de brandweer echter iets heel anders voor de kiezen. De vuurvechters moesten in het plaatsje Lund namelijk een schaap dat zeven meter omhoog was geklommen uit een boom halen.

Het beest was op zoek naar verse bladeren de boom ingeklommen, maar raakte op zeven meter hoogte verstrikt in een wirwar van takjes. Een deel van de boom lag afgebroken op de grond toen de brandweer kwam om het schaap uit zijn lastige positie te bevrijden.

De brandweermannen verwijderden een aantal takken, waarna het schaap zelf naar beneden wist te komen. "We redden met enige regelmaat dieren in nood, maar een schaap in een boom hebben we nog nooit meegemaakt", aldus een van de spuitgasten achteraf. Het klimgrage beest heeft na zijn redding de toepasselijke naam 'Tarzan' meegekregen.



Met dank aan dagunner_NL voor de submit.