'Neonazi's wilden Dewinter en Jahjah doden'

Icoon Aanslag Neonazi's die vorige week in België gearresteerd waren, wilden de leider van het Vlaams Belang Filip Dewinter en de leider van de Arabische Europese Liga Dyab Abou Jahjah vermoorden. De neonazi's wilden links en rechts tegen elkaar opzetten en de chaos gebruiken om de macht in het land over te nemen. De neonazi's wilden nadat ze de macht hadden een onafhankelijke Vlaamse staat uitroepen, "zonder vreemdelingen en homo's".

In totaal werden zeventien verdachten gearresteerd in de zaak. Van de zeventien personen zitten er nog twaalf vast. Het voorarrest van deze twaalf verdachten zal door de rechtbank van Dendermonde worden verlengd. Dat meldde de Vlaamse zender VTM. De hoofdverdachte is de 25-jarige Thomas B. Hij wordt ervan verdacht terreuraanslagen te hebben voorbereid. De verdachten ontkennen dat er plannen waren om de politici te vermoorden. Ze zeggen dat er alleen sprake was van "cafépraat".

Wel werden er bij huiszoekingen bij de verdachten grote hoeveelheden wapens gevonden. De advocaten van de verdachten stellen dat zij slechts wapenverzamelaars waren. Justitie zegt echter over bewijs te beschikken dat de wapens werden gebruikt voor schiettrainingen. De Vlaamse krant De Standaard schrijft dat de verdachten onder bruggen met geweren gevuurd zouden hebben en molotovcocktails gegooid zouden hebben.