Opnieuw bedorven Duits vlees gevonden

Icoon BinnenlandsEen partij van meer dan 140.000 kilo bedorven vlees is door de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) onderschept. Het varkensvlees was afkomstig uit Duitsland. De VWA was getipt door collega's uit dat land, waardoor het vlees tegengehouden kon worden voordat het in Nederland in de handel was gekomen.

Het vlees werd aangetroffen in twee Nederlandse vrieshuizen. Van nog eens 50.000 kilo vlees wordt momenteel nog onderzocht of het is bedorven. Ongeveer 100.000 kilo waarschijnlijk bedorven vlees is mogelijk onderweg naar Congo. Duitsland heeft dat land inmiddels gewaarschuwd.

Het is niet zeker of het vlees gevaarlijk was voor de volksgezondheid. Als het al die tijd ingevroren is geweest, dan is dat waarschijnlijk niet het geval. Omdat het vlees echter over de datum was, mocht het niet meer verkocht worden.

Eerder deze maand werd al 90.000 kilo bedorven vlees aangetroffen bij een bedrijf in Beieren. De vondst werd destijds gedaan door Duitse controleurs. De handelaar die het vlees verkocht pleegde na het schandaal zelfmoord.

Met dank aan Kjogradoro voor de submit.