Voetbal: Nederland in WK-finale

Icoon WK 2006Het Nederlandse voetbalelftal maakt komende zaterdag kans om wereldkampioen voetbal te worden. We hebben het hier dan niet over het team van bondscoach Marco van Basten, maar over het ID-team: sporters met leerproblemen en een IQ-waarde van minder dan 75. Het Nederlandse team is op dit moment regerend Europees kampioen. Tijdens het vorige WK werd het team tweede.

Nederland wist de finale te bereiken door dinsdag met 5-0 van die Mannschaft te winnen. 10.000 toeschouwers zagen Danny Schreurs topscoorder worden; hij tekende voor maarliefst vier doelpunten. Dennis Amankwah tekende voor het andere doelpunt. Aanvoerder Guido Skorna wist voor de Duitsers nog op de lat te koppen. De doelpoging die terechtkwam op de dwarsligger was het grootste Duitse dreigement van de wedstrijd. Getuigende het enorme klasseverschil werd Nederland de terechte winnaar.

Nederland treft zaterdag tegenstander Saoedi-ArabiŰ in de finale. De wedstrijd wordt gespeeld in de BayArena te Leverkusen en is live te zien op televisie. Duitsland treft vrijdag in de troostfinale Zuid-Afrika.

Nederland - Duitsland 5-0
04'- Schreurs 1-0
30'- Schreurs 2-0
47'- Amankwah 3-0
53'- Schreurs 4-0
90'- Schreurs 5-0

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.