SGP-jongeren doen aangifte tegen Madonna

Icoon BinnenlandsDe SGP-jongerenorganisatie heeft gisteren aangifte gedaan bij de Officier van Justitie te Amsterdam tegen popdiva Madonna. De gereformeerde jongeren zijn boos over de door Madonna opgevoerde kruisigingscène tijdens het optreden in de Amsterdam Arena. De aangifte is gebaseerd op de wetsartikelen 'strafbare godslastering' en 'belediging van een groep mensen vanwege hun godsdienst'.

De aangifte heeft volgens de SGPJ de ''adhesie'' gekregen van ruim vijftig organisaties, die voornamelijk zijn aangesloten bij het 'Platform Waarden en Normen'.

De SGP-jongeren zeggen de vrijheid van meningsuiting ''een groot goed'' te vinden. Maar ''deze vrijheid wordt het beste gewaarborgd door het respecteren van wettelijke grenzen.'' Volgens de SGPJ is de aangifte langdurig en grondig voorbereid en zeker geen louter politiek pamflet. ''Of en in hoeverre Justitie zich van haar taak als hoedster van het recht kwijt, kunnen wij pas na kennisname van de beslissing van het Openbaar Ministerie beoordelen.''

De Staatkundig Gereformeerde-jongeren vroegen vóór het concert van Madonna al om een verbod op de beruchte kruisigingsact. Minister Piet Hein Donner van Justitie zag echter geen enkele reden daartoe.Godslastering of entertainment?

Met dank aan Diederick voor de submit.