Twintig jaar eis tegen Limburgse Hells Angels

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in het hoger beroep tegen twaalf Nomads twintig jaar celstraf geëist. Volgens justitie hebben ze de moord op drie van hun clubgenoten op hun geweten. De Nomads waren een onderdeel van de Hells Angels. Vorig jaar werden ze tot zes jaar celstraf veroordeeld.

Justitie eiste twintig jaar gevangenisstraf als het gerechtshof moord bewezen acht. Mocht het hof alleen doodslag bewezen vinden, dan eist het OM vijftien jaar cel.

De moorden vonden plaats in februari 2004, in het toenmalige clubhuis van de Nomads in het Limbrugse Oirsbeek. Volgens het OM zijn de drie slachtoffers, onder wie de 'president' van de Nomads, tijdens een bijeenkomst in de vergaderruimte van het clubhuis doodgeschoten. Bij de moordpartij zijn drie verschillende vuurwapens gebruikt, die nooit zijn gevonden. De slachtoffers hadden diverse schotverwondingen.

Sporenmateriaal
De lijken van de drie vermoorde Nomads werden op 13 februari 2004, volgens het OM twee dagen na de moorden, gevonden in de Geleenbeek bij Echt. De Nomads hebben een bestelbus gehuurd om de stoffelijke overschotten daar te dumpen. Het OM beschikt over sporenmateriaal dat het gebruik van die bus voor dat lugubere doel zeer waarschijnlijk maakt.

Aanklager Tdlohreg betoogde maandag dat een eis van twintig jaar in plaats van levenslang gerechtvaardigd is omdat onopgehelderd is gebleven wie van de verdachte Nomads heeft geschoten. Ook is niet bewezen dat er echt een vooropgezet plan was om het drietal te liquideren, aldus Tdlohreg. Het OM vroeg vrijspraak voor twee verdachten omdat vast is komen te staan dat zij niet bij de 'moordvergadering' aanwezig zijn geweest.

De advocaten van de Nomads toonden zich maandag niet onder de indruk van het urenlange betoog van Tdlohreg en Van Zeben. Zij menen dat er onvoldoende bewijs is voor een veroordeling en zullen vrijspraak bepleiten. De advocaten krijgen vanaf 16 oktober het woord. De uitspraak van het hof wordt op 7 november verwacht.