Marco Borsato neemt duet op met Lucie Silvas

Icoon MuziekMarco Borsato heeft een duet opgenomen met de Britse zangeres Lucie Silvas. Het is een cover van The Babys: Everytime I think of you. Dit liefdesnummer is op 19 september voor het eerst op de radio te horen, zo liet platenmaatschappij Universal maandag weten.

Everytime I think of you is de eerste Engelstalige single van Borsato. Lucie Silvas treedt als speciale gast bij zeven van de tien concerten van Borsato in het Gelredome op. Het duet komt op de nieuwe cd van de Engelse zangeres. Beide artiesten zijn zeer te spreken over de samenwerking. "Ik was op zoek naar een gastartiest voor mijn optredens in het Gelredome. Lucie stond bovenaan mijn lijst, maar ik dacht vooraf dat het me niet zou lukken om met haar te werken."

De platenmaatschappij regelde een ontmoeting tussen de twee en het klikte meteen. "Dat zie je niet vaak", aldus Borsato. "Er zijn veel duetten, maar het gebeurt niet veel dat de twee artiesten elkaar ook graag mogen."

Silvas was voor de samenwerking al bekend met het werk van Borsato. "Ik heb zijn dvd gezien en vind zijn stem geweldig. Ook de passie waarmee hij met muziek bezig is, sprak mij zeer aan." Het was voor Borsato een enorme uitdaging om in het Engels te zingen. "Ik had niet gedacht dat ik ooit in het Engels zou zingen, want ik druk me toch het beste uit in het Nederlands." Silvas vond het in ieder geval erg goed. "Ik vind zijn accent geweldig."

Lucie Silvas
Lucie Silvas