Melken van dromedarissen niet toegestaan

Icoon OpmerkelijkDe AID, de Algemene Inspectiedienst, heeft vandaag een inwoner uit Den Bosch verboden zijn dromedarissen te melken. De man wilde de drachtige monobultkamelen melken vanwege het gezonde karakter van de melk, die tevens geschikt is voor diabetici en mensen met allergische klachten.

Stichting Wakker Dier deed echter anderhalve week geleden aangifte tegen de plannen van de Bosschenaar. De stichting wilde voorkomen dat nieuwe diersoorten achter Nederlandse staldeuren worden opgesloten. Volgens de dromedarishouder worden zijn dieren prima onderhouden. "Dromedarissen leven overal ter wereld in gevangenschap", aldus de houder.

De AID bracht naar aanleiding van de aangifte een bezoek aan de wei in het Brabantse en constateerde dat de dieren goed werden verzorgd. Toch is het zo dat dromedarissen niet op de lijst staan van dieren die voor melkproductie mogen worden gehouden. De medewerkers van de inspectiedienst hebben de dromedarishouder hierop gewezen en meldde dat hij in de gaten zal worden gehouden.