Pirates of the Caribbean goed voor miljard dollar

Icoon FilmPirates of the Caribbean : Dead Man's Chest blijft het goed doen. De film met onder anderen Orlando Bloom en Johnny Depp heeft wereldwijd meer dan een miljard dollar opgeleverd, bleek uit zondag bekendgemaakte cijfers.

Het is de derde film die dat is gelukt. Alleen The Lord of the Rings: The Return of the King en Titanic slaagden daar tot nu toe in. Het gaat om de opbrengst aan de kassa's van bioscopen. Het derde deel van The Lord of the Rings was wereldwijd goed voor bijna 1.119 miljard aan verkochte kaartjes, Titanic leverde 1.845 miljard op. Of Pirates of the Caribbean die beide titels weet te overtreffen, moet nog blijken. In veel landen draait hij nog waaronder ons eigen land. De film heeft hier inmiddels al meer dan 10 miljoen euro opgebracht.

Dick Cook, chairman van The Walt Disney Studios zegt in een reactie: "zeggen dat we opgewonden zijn is zeer gematigd uitgedrukt. Dit is werkelijk een historisch moment voor The Walt Disney Studios. 'Pirates' blijft op volle kracht vooruit gaan en dit is werkelijk een bijdrage van het geweldige en opmerkelijke team van Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski, Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom en de schrijvers Ted Elliott en Terry Rossio. De film is wereldwijd een fenomenaal succes en het laat zien dat bezoekers bereid zijn terug te komen, keer op keer, als hun kwalitatief en goed product wordt gepresenteerd."


Johnny Depp en kornuiten zijn goed voor ruim 1 miljard dubloenen
Submitter:  Bron: ANP/Persbericht