Voetbal: Duels Rode Duivels mogelijk bij NOS

Icoon VoetbalDe wedstrijden van het Belgische nationale elftal zullen mogelijk worden uitgezonden bij de NOS. Francois de Keersmaeker, de voorzitter van de Belgische voetbalbond, heeft gezegd dat de 50.000 euro, die de Belgische zender VTM voor de rechten betaalde, te weinig is.

VTM betaalde dit bedrag om het EK-kwalificatieduel van de Belgen tegen Kazachstan uit te mogen zenden. "Voor een bedrag van 50.000 euro komen er geen Rode Duivels meer op het scherm. Wil niemand meer betalen dan dat bedrag, dan geen rechtstreekse uitzending", aldus De Keersmaeker.

Volgens De Keersmaeker zou de NOS een goed alternatief zijn. "We hebben al contact opgenomen met de NOS. Als daar belangstelling is, kunnen de Vlaamse supporters van de Rode Duivels de wedstrijd op de Nederlandse zender zien." De NOS heeft nog niet publiekelijk op het aanbod gereageerd.

Eind 2004 waren er in Nederland ook problemen bij de verkoop van de voetbalrechten van het nationale elftal, hoewel toen van heel andere aard. Een sportmarketingbureau, dat de rechten van zes uitduels van Oranje bezat, vroeg één miljoen euro per duel voor de rechten. Aanvankelijk wilde geen van de Nederlandse televisiezenders dat bedrag betalen. Uiteindelijk kocht John de Mol de rechten om de wedstrijden uit te zenden op Nickelodeon. De Mol zag de wedstrijden als een eerste aanzet tot het vormen van zijn eigen tv-zender op het kanaal van Nickelodeon.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!