Hockey: NL verliest eerste WK-wedstrijd

Icoon HockeyDe Nederlandse hockeyers zijn het wereldkampioenschap slecht begonnen. Tegen Zuid-Korea werd er met 2-3 verloren.

Het Nederlandse team startte goed en dicteerde het spel in de beginfase. In de zesde minuut leverde dat de eerste strafcorner op maar specialist Taekema miste. Daarna zakte het spel langzaam in en dit leverde Zuid-Korea binnen een paar minuten twee doelpunten op. Hyo Sik You maakte beide treffers. In de rest van de eerste helft lukte het Nederland nauwelijks zich te herstellen en ook de tweede strafcorner leverde niks op.

In de tweede helft kreeg Nederland dan wel een aantal kansen en dit leverde zelfs twee doelpunten op, Taekema scoorde uit een strafcorner en ook Ronald Brouwer wist te scoren. In de slotfase ging het echter alsnog mis toen Jong Ho Seo na een tip-in de 2-3 scoorde. Donderdagavond speelt Nederland tegen Zuid-Afrika, een overwinning is noodzakelijk om een goed uitzicht te blijven houden op de halve finales.

Meer hockeynieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!