Voetbal: Kluivert en Kromkamp naar PSV

Icoon SportPSV en aanvaller Patrick Kluivert (30) zijn het donderdag eens geworden over een verbintenis van ÚÚn seizoen, waarbij partijen de intentie hebben de samenwerking na het seizoen te continueren. De aanvaller legde donderdag in Eindhoven een succesvolle medische en conditionele test af. Hij traint vrijdag voor het eerst met de selectie mee.

De voormalig international was in dienst van het Spaanse Valencia. Kluivert toonde zich na afloop van de onderhandelingen en testen een tevreden man. "PSV was voor mij de beste optie. Bij Valencia kwam ik niet aan voetballen toe", verklaarde de voormalige aanvalsleider van Ajax en Barcelona zijn keuze.

Dat er in Eindhoven redelijk sceptisch op zijn mogelijke komst werd gereageerd, deerde de aanvaller niet. "Ik ga mijn best doen mezelf hier te bewijzen. Nederland heeft de laatste twee jaren niet veel van me gezien. Ik ben dertig jaar en gebrand om hier te laten zien wat ik allemaal in huis heb. Ik voel me hier goed bij en heb er zin in."

Ook Jan Kromkamp tekent bij de Eindhovense club. Kromkamp komt over van het Engelse Liverpool en heeft bij PSV een contract van vijf jaar.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!