Paus wil geen popconcert meer in Vaticaan

Paus Benedictus XVI heeft na twaalf jaar een popconcert afgeschaft dat rond kerst in het 'Paulus VI Auditorium' in het Vaticaan werd gehouden. Italiaanse media melden donderdag dat paus Benedictus niet dezelfde voorkeuren voor moderne muziek heeft als zijn voorganger Johannes Paulus II.

Toen hij paus was, begonnen de popconcerten in het Vaticaan in 1993 waarmee geld werd ingezameld voor goede doelen. Paus Johannes Paulus II ontving elk jaar artiesten of stuurde een videoboodschap naar deze optredens.

Maar klassieke muziekminnaar Benedictus XVI moet niets van de moderne popconcerten hebben. Hij werd in 2005 paus en was ook bij het concert eind 2005 afwezig. Het Italiaanse persbureau ANSA schreef dat hij een erg sobere paus is en niet neigt naar het showgebeuren. Hij houdt zich meer bezig met essentiŽle geloofszaken, meende ANSA.

Het kerstconcert met moderne muziek in het Vaticaan leverde enkele malen ook relletjes op zoals met artiesten die de gelegenheid aangrepen om meningen te verkondigen die de Rooms-Katholieke Kerk niet deelde. Het voorheen Vaticaanse, charitatieve popconcert houdt er niet helemaal mee op. Het wordt verplaatst naar Monaco.