Voetbal: 'Kluivert serieuze kandidaat PSV'

Icoon VoetbalPSV heeft meer dan gewone interesse in Patrick Kluivert. De speler, die bij Valencia moet vertrekken, is in beeld om Jan Vennegoor of Hesselink op te volgen als spits. Vennegoor verkaste de afgelopen week naar Celtic.

"Kluivert is een heel serieuze kandidaat", zo bevestigde manager voetbalzaken Stan Valckx van de Eindhovense club na afloop van de met 1-0 verloren competitiewedstrijd tegen FC Twente.

Ook trainer Ronald Koeman gaf aan Kluivert er graag bij te hebben. "Ik heb hem de afgelopen week gebeld om te vragen hoe hij over PSV denkt. Verder wil ik er weinig over zeggen. Het is in ieder geval duidelijk dat we na het vertrek van Vennegoor of Hesselink in aanvallend opzicht iemand moeten halen. Daarvoor hebben we nog vier dagen. Alleen moeten we wel rekening houden met onze financiën".

Mika Väyrynen vertrekt waarschijnlijk bij PSV. De Finse middenvelder is dichtbij een overgang naar Celta de Vigo. "Wij willen hem eerst verhuren", aldus manager voetbalzaken Stan Valckx zondag. "Concreet is zijn vertrek nog niet. We zijn er nog niet uit met Celta".

Trainer Henk ten Cate van Ajax kan voorlopig niet over Thomas Vermaelen beschikken. De Belg kampt met een ontsteking bij een achillespees en moet rust houden. Hij is ook niet beschikbaar voor de kwalificatieduels van de Belgische ploeg voor het EK.

Grygera en Mitea zijn voorlopig ook nog geblesseerd. Urby Emanuelson ontbrak zondag eveneens in de basisformatie van Ajax voor het uitduel met NAC. De linksback speelde alleen het laatste half uur. Emanuelson, afgelopen woensdag schuldig aan twee treffers van FC Kopenhagen, was grieperig. "Het is dus niet zo dat ik hem bewust heb gepasseerd", sprak trainer Ten Cate.
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!