Amerikaan 4 jaar cel in voor lijkenseks

ShockingIn de Amerikaanse staat Georgia is deze week de 54-jarige Parker Ward tot 4 jaar cel veroordeeld wegens necrofilie. In december 2005 had hij seks met een zojuist overleden vrouw in een camper. Volgens Ward was hij nogal dronken - ''ik had circa zes glazen rum op'' - toen hij zijn daad beging.

Ward was door de vriend van de overleden vrouw gevraagd een kijkje te nemen bij haar camper omdat hij geen gehoor kreeg. Hij trof de 43-jarige vrouw dood in bed aan, naast haar lagen pillen. Ward kroop bij de dode vrouw in bed en probeerde naar eigen zeggen mond op mond beademing toe te passen. Daarna bedreef hij seks met het lijk. Toen belde hij de politie dat hij een lijk aangetroffen had.

De openbare aanklager Penny Penn veegde Wards excuus van teveel gedronken, van tafel. ''Niemand kan zo dronken zijn.'' Bovendien voerde Penn aan dat Ward in het verleden al avances naar de vrouw had gemaakt en door haar was afgewezen. Op necrofilie staat in Georgia maximaal 10 jaar celstraf. Naast de 4 jaar celstraf kreeg Ward ook nog 4 jaar proeftijd. De straf was gelijk aan de eis van de aanklager.



Ward: ''I knew it was kind of wrong''