Fiscus legt beslag op panden Bassie

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op acht panden van clown Bassie in Vlaardingen. Volgens de fiscus heeft de inmiddels 70-jarige clown jaren geleden gesjoemeld met de verkoop van kaartjes voor optredens van hem en Adriaan. Hij zou te weinig aan inkomsten hebben opgegeven bij de Belastingdienst. De rechter stelde de fiscus eerder in het gelijk.

Als Bassie zijn schulden niet inlost, mag de Belastingdienst de panden verkopen om de achterstallige schuld te innen. Volgens Bassie heeft de Belastingdienst overigens al zes jaar geleden beslag gelegd op de panden. "Dat is al jaren gewoon na te trekken bij het Kadaster", zegt hij. "En ik heb goede hoop dat het goedkomt. Mijn accountants zijn met de zaak bezig. En ik begrijp dat er een heleboel dingen worden teruggedraaid. Ik heb goede hoop."

Volgens Bassie is er niet gesjoemeld. "Ik ben makkelijk. Ik deelde vrijkaartjes uit voor onze voorstellingen. Maar de Belastingdienst zegt dat ze niet geloven dat het vrijkaarten waren omdat de zaal wel steeds vol zat. Maar ja, wat moet je doen als je in een klein dorpje als Abcoude staat? Daar krijg je de zaal gewoon niet vol."

Bassie
"Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!"

Met dank aan YellowBlacks en BaZzY voor de submit.