'Hitlers Kruis' schokt Indiase joden

Icoon OpmerkelijkEen nieuw restaurant, "Hitlers Kruis" genaamd, laat de gemoederen hoog oplopen in het centrum van de Indiase stad Mumbay. In de eetgelegenheid hangen onder andere posters van de leider der Nazi's en hakenkruizen. Bovendien is het geschilderd in Nazi-kleuren en hangt er een reusachtig portret van de man die miljoenen joden liet vermoorden.

De eigenaren van het restaurant zeggen het tentje zo aangekleed te hebben omdat ze zich wilden onderscheiden van andere restaurants. "We wilden anders zijn. Deze naam blijft tenminste hangen bij de mensen."

De joodse gemeenschap in de stad is, om het zacht uit te drukken, niet erg te spreken over het restaurant. "Dit is een illustratie van een gebrek aan inlevingsvermogen in het lijden van miljoenen joden, dat is veroorzaakt door één man", vertelt een van hen. "Wij gaan een eind maken aan de verafgoding van deze man."

De manager van het restaurant: "Deze plek gaat niet over oorlog of misdaden, maar mensen komen hier om te ontspannen en te genieten van een maaltijd." Ze zegt dat het de bedoeling is om van één restaurant door te groeien naar een keten.

Met dank aan Punjabi_MC voor de submit.